Με ένα κερί στο χέρι καλούνται να βγουν απόψε οι πιστοί στα μπαλκόνια τους

3089

: Με ένα κερί στο χέρι καλούνται να βγουν σήμερα στην αυλή ή στο μπαλκόνι τους οι Λεμεσιανοί, για να ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο, συνοδεύοντας τη ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση της 4ης και τελευταίας Στάσης της Ακολουθίας των Χαιρετισμών, από τον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε ομάδα πολιτών της Λεμεσού, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που, λόγω της πανδημίας του και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, η Ακολουθία των Χαιρετισμών θα τελεστεί από ιερείς και ψάλτες μόνο, χωρίς τη φυσική παρουσία των πιστών.

Για το λόγο αυτό, προστίθεται, ομάδα πολιτών πήρε την πρωτοβουλία, με τη στήριξη και ευλογία του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου, να συντονίσει όσους κατοίκους της Λεμεσού το επιθυμούν, να ψάλλουν συντονισμένα από τα σπίτια τους “”.

Οι πολίτες, προστίθεται μπορούν να συντονιστούν γύρω στις 20:35 με όσα ραδιόφωνα της πόλης επιλέξουν να συντονιστούν με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού (94,5 για την πόλη της Λεμεσού και 107,9 για την ορεινή περιοχή), που θα μεταδίδει όλη την Ακολουθία από τις 18:20 το απόγευμα.

Η προσπάθεια αυτή, σημειώνει η ανακοίνωση, στέλνει το μήνυμα ότι “αυτός ο ιός δεν θα μας νικήσει, δεν θα κλονίσει την πίστη μας”.

dialogos.com.cy