Ιεροσόλυμα: Ανοίγει υπό όρους για τους πιστούς ο Ναός της Αναστάσεως

2063

: Τα νέα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 που θα ισχύουν κατά την πρόσβαση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως από την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, ανακοίνωσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Στην ανακοίνωση που συνυπογράφεται και από τους εκπροσώπους των άλλων δύο χριστιανικών κοινοτήτων (Κουστωδία της Αγίας Γης των Φραγκισκανών και το Πατριαρχείο των Αρμενίων εις Ιεροσόλυμα), γίνεται γνωστό ότι από αύριο 24 Μαΐου, ο Ναός θα είναι ανοιχτός για προσευχή και επίσκεψη για τους πιστούς.

Η κοινή ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέας εξάπλωσης της μόλυνσης από τον COVID-19, αρχικά ο αριθμός των πιστών θα είναι περιορισμένος (εώς και 50 άτομα) και ο Ναός θα είναι προσβάσιμος μόνο σε όσους δεν έχουν πυρετό ή συμπτώματα μόλυνσης και φορούν κατάλληλα καλύμματα προσώπου.

Θα είναι επίσης απαραίτητο να διατηρηθεί μια ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων ανάμεσα σε κάθε άτομο και να αποφευχθεί οποιαδήποτε κίνηση που μπορεί να περιλαμβάνει φυσική επαφή μεταξύ του προσωπικού του Ναού, καθώς και το άγγιγμα και φίλημα εικόνων και αμφιών, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί.»

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – orthodoxianewsagency.gr