Επιφάνιος σε Κύριλλο: Οι ζωές των Ρώσων στρατιωτών έγιναν το τίμημα για τις δικές σας ιδέες και του προέδρου σας

543

Με ένα δραματικό όσο και αποκαλυπτικό μήνυμα, ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος απευθύνει έκκληση-κάλεσμα προς τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, προκειμένου να σταματήσει η απρόκλητη ρωσική εισβολή στα εδάφη της Ουκρανίας.

Ο Μητροπολίτης Κιέβου σχολιάζοντας την προηγούμενη πρόσφατη ανακοίνωση του Πατριάρχη Μόσχας αναφορικά με τον πόλεμο, υπογραμμίζει ότι “δυστυχώς έχει γίνει σαφές από προηγούμενες δημόσιες δηλώσεις σας, ότι το να διατηρήσετε τις καλές σχέσεις με τον Πούτιν και την ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι πολύ πιο σημαντικό για εσάς από το να νοιαστείτε για τους ανθρώπους στην Ουκρανία, κάποιοι από τους οποίους σας θεωρούσαν και ποιμένα τους πριν από τον πόλεμο”.

Και συνεχίζει διερωτώμενος “εάν έχει νόημα να σας ζητήσουμε να κάνετε κάτι αποτελεσματικό για να σταματήσει η ρωσική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας άμεσα”.

Αυτό που επισημαίνει ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, είναι ότι υπάρχουν περισσότεροι από 3.000 νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή.

“Η ηγεσία της χώρας μας έχει ήδη απευθύνει έκκληση στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό να διευκολύνει την επιστροφή των σορών στην πατρίδα τους, έτσι ώστε οι συγγενείς και φίλοι τους να τους χαιρετίσουν και να τους θάψουν. Δυστυχώς, δεν λάβαμε καμία απάντηση από τη ρωσική πλευρά μέχρι τώρα”.

Απευθύνει δε έκκληση προς τον Πατριάρχη Μόσχας, “ως επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, να δείξετε έλεος στους συμπολίτες και στο ποίμνιό σας.

Εάν δεν μπορείτε να υψώσετε τη φωνή σας ενάντια στην επιθετικότητα, τουλάχιστον πάρτε τα σώματα των Ρώσων στρατιωτών, οι ζωές των οποίων έγιναν το τίμημα για τις ιδέες του “ρωσικού κόσμου” -του δικού σας και του προέδρου σας”.

orthodoxtimes.gr