Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά

71

: Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος τελέστηκε το πρωί συλλείτουργο προεξάρχοτνος του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολούθως εντός του ναού πραγματοποιήθηκε η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, Υπουργοί της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών. Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Εν συνεχεία με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα, εν πομπή με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού να προπορεύεται, κλήρος και λαός μετέβησαν σε αποβάθρα του λιμένα του Πειραιά όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Για να πιάσουν τον σταυρό ρίχτηκαν στη θάλασσα άνδρες της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών οι οποίοι έλαβαν στο τέλος ευλογίες για τη συμμετοχή τους και την ευχή του Αρχιεπισκόπου και του Μητροπολίτη Πειραιά.

Τσίπρας: Περισσότερο φως

«Αντοχές, δύναμη και πίστη στις δυνάμεις μας» και «περισσότερο φως», ευχήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά, μετά την ολοκλήρωση της τελετής αγιασμού των υδάτων στην Αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα, όπου παραβρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

«Λαμπρή μέρα για την Ορθοδοξία, μια σπουδαία μέρα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Εύχομαι σε όλες και σε όλους αντοχές, δύναμη και πίστη στις δυνάμεις μας και περισσότερο φως, φως, το έχουμε ανάγκη, ιδίως τα τελευταία χρόνια που περπατάμε στο σκοτάδι, χρόνια πολλά σε όλους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Φωτογραφίες: Γιάννης Παναγόπουλος – Μιχαήλ Καραγιάννης/ Eurokinissi

orthodoxianewsagency.gr