Η Χειροτονία του Μητροπολίτη Σιατίστης Αθανασίου

3759

Μητρόπολη Αθηνών: Μία μεγάλη ημέρα είναι σήμερα για την Ιερά μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης αφού τελέστηκε πριν από λίγο η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με την παρουσία πολλών Ιεραρχών.

Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές με τον νέο Ιεράρχη να είναι στο επίκεντρο, ενώ η ιαχή «άξιος» διαπέρασε τα όρια του ναού.

Μετά τον χειροτονητήριο λόγο του νέου Μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας της Εκκλησίας επισημαίνοντας ότι «η ενότητα είναι η δύναμη της Εκκλησίας» και με την ενότητά της αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία.

Στη συνέχεια κάλεσε τον νέο Μητροπολίτη να είναι η πορεία του Σταυροαναστάσιμη.

Αυτό, άλλωστε, είναι η ελπίδα για κάθε άνθρωπο, για κάθε χριστιανό.

Κάλεσε, επίσης, τον νεοχειροτονηθέντα να αγαπά τον Θεό και τον συνάνθρωπο. «Η εποχή μας έχει ανάγκη επανακατηχήσεως. Χρειάζεται τον Λόγο, την μυστηριακή και την λειτουργική ζωή της Εκκλησίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε, ακόμη, στην ιστορική Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης και ζήτησε από τον νέο Ποιμενάρχη να αγαπήσει τον λαό της, «έναν λαό που φυλά Θερμοπύλες, που αγωνίζεται» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε, επίσης, απευθυνόμενος προς τον νέο Ιεράρχη, ότι ένα κομμάτι από τις αρετές του και τα τάλαντά του καλείται να το αφιερώσει στα προβλήματα της Εκκλησίας, ενώ τον συμβούλευσε να εναποθέτει τα πάντα στην Αγία Τράπεζα.

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε: «σήμερα θα σε συγχαρούμε όλοι, όμως, τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι. Αυτοί που σήμερα συγκινούνται και σε ασπάζονται πιθανόν αύριο να σε λοιδορήσουν.

Για σένα όμως το κέντρο να είναι η Αγία Τράπεζα. Είτε είσαι χαρούμενος, είτε λυπημένος να προσκυνάς την Αγία Τράπεζα. Όλα τα ανθρώπινα έρχονται και παρέρχονται η Αγία Τράπεζα και η Αναστάσιμη πορεία δε μας απογοητεύουν».

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

Άξιος!