ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ: «Η Εκκλησία θα βαπτίζει τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών όταν μεγαλώσουν και αν το επιθυμούν»

1241

ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

«Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο ερώτημα, τί θα κάνει η Εκκλησία με τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ιεράρχες που εμφανίζονται σκληροπυρηνικοί και μη την ίδια ώρα διατηρούν στενές επαφές με βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο!

Την ίδια ώρα που βγάζουν δηλ ανακοινωθέν με ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ στο νομοσχέδιο αρκετοί από τους Αρχιερείς δεν θέλουν να διακόψουν τις καλές στενές σχέσεις με τους βουλευτές και ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ. Και ο λαός περιμένει να…ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Πλέον είμαστε ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ με την Ιεραρχία. Διότι αυτά που φτάνουν στα αυτιά μας…

Και μην τα ρίχουν ΟΛΑ στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Διότι κάποιοι Ιεράρχες φαίνεται ότι έχουν κρυφή ατζέντα με πολλούς βουλευτές και ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο το πρωί της Πέμπτης (25.01.24), ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε για τη βάπτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών: «πρέπει να επιστρέψουμε ξανά στην παράδοση.

Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως, δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος».

Και συνέχισε: «Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, απαντώντας για το ίδιο θέμα είπε πως «δεν έχω να προσθέσω τίποτα, τα είπε όλα ο Μακαριώτατος».