Αρχ. Αμερικής: Οικονομική βοήθεια 150.000 δολ. στους πληγέντες του τυφώνα Ντόριαν

2298

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Τις Μπαχάμες αναμένεται να επισκεφθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, κομίζοντας μαζί του οικονομική βοήθεια ύψους 150.000 δολαρίων για τους ανθρώπους που επλήγησαν από τον τυφώνα.

Την Κυριακή, ο Αρχιεπίσκοπος θα τελέσει Θεία Λειτουργία στην ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η ενορία του Ευαγγελισμού αριθμεί περίπου 130 οικογένειες, κυρίως από την Κάλυμνο και τη Σκόπελο, αλλά υπάρχουν και κάποιοι από την Κρήτη και λίγοι από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο τυφώνας Ντόριαν έπληξε τις Μπαχάμες με δεκάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές. Από την πρώτη στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δήλωσε ότι η Αρχιεπισκοπή θα σταθεί αρωγός, και πως ο ίδιος αναλαμβάνει προσωπικά το έργο συντονισμού της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Με ανάρτησή του ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος είχε τονίσει ότι σε αυτές τις στιγμές θα πρέπει να προσευχηθούμε όλοι έτσι ώστε να σωθούν οι ζωές των ανθρώπων.

«Σήμερα πολλοί κινδυνεύουν από τον τυφώνα Dorian. Ας προσευχηθούμε ώστε οι ζωές τους και ο τρόπος που ζουν να διασωθούν.

Μακάρι όλοι να βρουν καταφύγιο, στο καταφύγιο της προστασίας Του, καθώς ετοιμαζόμαστε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας αμέσως μετά. Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς» έγραψε.