«…και του πουλιού το γάλα» τώρα και στο Άγιον Όρος – Νέο κατάστημα από την ΑΒ Βασιλόπουλος στις Καρυές

625

: Οι Καρυές στο Άγιο Όρος, ή «αι Καρυαί», όπως είναι η επίσημη ονομασία της μακροβιότερης πλην μικρότερης πληθυσμιακά βαλκανικής πρωτεύουσας, θα είναι ο επόμενος σταθμός της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Εκεί, ανάμεσα σε κελιά και κονάκια, απέναντι από τον ναό του «Πρωτάτου με την ιερά εικόνα του Άξιον Εστί», η ελληνική θυγατρική του βελγο-ολλανδικού ομίλου Ahold Delhaize πρόκειται να ανοίξει τον Νοέμβριο το 5ο εταιρικό της κατάστημα για εφέτος. Σχεδόν ταυτόχρονα θα κάνει εγκαίνια – μετά από αρκετές καθυστερήσεις – και το 6ο της εταιρικό κατάστημα, μια μεγάλη σάλα 3.000 τ.μ., στο «δαχτυλίδι» της Αττικής Οδού στο Μαρούσι.

Στο Άγιο Όρος η ΑΒ Βασιλόπουλος, που, όπως είπε ο κος Νίκος Λαβίδας, CEO της αλυσίδας, εφέτος θα επιστρέψει σε κέρδη μετά από ζημιές ύψους 2,476 εκατ. ευρώ το 2022, βρέθηκε μέσω… γνωστού.

Το υποκατάστημα στις Καρυές

Συγκεκριμένα μέσω κατασκευαστικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται στη Βόρεια Ελλάδα, η αλυσίδα δέχθηκε αίτημα να ανοίξει σούπερ μάρκετ στις Καρυές, το διοικητικό κέντρο της μοναστικής πολιτείας.

Το μισθωμένο κατάστημα, περί τα 400 τ.μ. θα φιλοξενηθεί στο πάλαι ποτέ κελί του Αγίου Νικολάου (το λεγόμενο Σαμαράδικο) που ανήκει στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, όπου έχει κατασκευαστεί νέο κτίριο πολλαπλών χρήσεων.

Πλήρως ενταγμένο στον τόπο, το κτίριο διαθέτει επίσης κοιτώνες φιλοξενίας, εστιατόριο – καφέ, φυσικοθεραπευτήριο, κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη και κατάστημα με οπτικά.

Διαμονή εργαζομένων

Μάλιστα η ΑΒ Βασιλόπουλος θα ενοικιάσει και κάποια από τα δωμάτια των πάνω ορόφων για τη μακροχρόνια διαμονή των εργαζομένων.

Στις Καρυές βρίσκεται το κτίριο της Διοίκησης του Αγίου Όρους που υπάγεται στο Υπουργείο Εξωτερικών, το κτίριο της Αστυνομίας, ιατρείο, Ταχυδρομείο, τράπεζα, φούρνοι, εταιρεία ταχυμεταφορών, ραφείο, βιβλιοπωλείο, παντοπωλεία, διάφορα καταστήματα από εκκλησιαστικά είδη μέχρι οικοδομικά υλικά και εργαστήρια.

ot.gr/Ξανθή Γούναρη