Η πανήγυρη της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

1564

Τελέστηκε σήμερα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου κατά την αγιορείτικη τάξη και μέσα σε ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, κατάνυξης και προσευχής…

η πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή της καταθέσεως της Αγίας Ζώνης, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα, Γέρων Τύχων, πλαισιούμενος από αγιορείτες πατέρες.

Συμπροσευχομενος παρέστη ο Γέρων Εφραίμ Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, ο οποίος επέστρεψε στην Μονή μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Τον Δεξιό Χορό των Ψαλτών διηύθυνε ο Γέρων Αντύπας και η συνοδεία του από το κελλί της Αγίας Άννης, ενώ τον αριστερό Χορό, ο πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Χασανίδης, ο κ. Γεώργιος Κωνσταντίου με τις συνοδείες τους και τους πλαισίωσαν χορός των Βατοπαιδινών Πατέρων.

Μετά την Θεία Λειτουργία παρατέθηκε πανηγυρική τράπεζα.

Η λιτάνευση της Αγίας Ζώνης
Σήμερα το πρωί ο Γέροντας Τύχων τέλεσε τον Αγιασμό στη φιάλη της Ιεράς Μονής ενώ ακολούθησε η λιτάνευση της Αγίας Ζώνης εντός της Μονής.

Στο τέλος ο Γέροντας Τύχων διάβασε ειδική ευχή προς την Αγία Ζώνη για την κατάπαυση της πανδημίας.

Η Υποδοχή του Γέροντα Τύχωνα στη Μονή Βατοπαιδίου
Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών, για την πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, μετά την Θ΄ ώρα, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Σταυρονικήτα Αρχιμ. π. Τύχωνος, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Ο Γέροντας έγινε δεκτός στην είσοδο της Μονής από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και την αδελφότητα.

Ακούστε μετά το 2:52 το καλωσόρισμα του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα και την αντιφώνηση αυτού:

Κώστας Καλπατζίδης – Ραφαήλ Γεωργιάδης – orthodoxianewsagency.gr