Ανακομιδή Λειψάνων μακαριστού Γέροντος Διονυσίου της Κολιτσού (ΒΙΝΤΕΟ)

260

Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η ανακομιδή των λειψάνων του μακαριστού Γέροντος Διονυσίου από την Σκήτη της Κολιτσού.

Παρακολουθήστε το βίντεο ΕΔΩ

Κατόπιν προσκλήσεως του Ιερομονάχου Διονυσίου Β΄, Γέροντος του Βατοπαιδινού Ιερού Κελλίου Αγίου Γεωργίου, προσήλθε ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της κυριάρχου Ιεράς Μονής, ο οποίος συνοδευόταν από τον Επίσκοπο Πραχονεάνουλ Τιμόθεο, Βικάριο της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

Παρέστησαν επίσης ο π. Κλήμης, Μέγας Εκκλησιάρχης του Πατριαρχικού Ναού του Βουκουρεστίου και ο Ιερομόναχος Αντίπας, Γέροντας του Ιερού Ιβηριτικού Κελλίου της Αγίας Άννης. Για τον Γέροντα Διονύσιο μίλησαν ο Επίσκοπος Πραχονεάνουλ Τιμόθεος, ο Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός και ο Ιερομόναχος Αντίπας.

Ο μακαριστός Γέρων Διονύσιος της Κολιτσού, καταγόμενος από την Ρουμανία, προσήλθε στο Άγιο Όρος το 1926. Ο μακαριστός Γέρων Διονύσιος υπήρξε πνευματικός οδηγός εμπειρότατος. Η αγκάλη του ήταν ανοικτή και χωρούσε μέσα της κάθε πιστό, κάθε εξομολογούμενο.

Ήταν η αγκάλη του Θεού Πατέρα που περιμένει την επιστροφή του ασώτου, για να τον συγχωρήσει και να του φορέσει το δακτυλίδι της αιωνιότητος. Ο λόγος του υπήρξε άμεσος, καθάριος και εμπειρικός.

Σε όλα αυτά τα χρόνια που έζησε και ασκήθηκε ο Γέροντας στο περιβόλι της Παναγίας δεν έπαυσε να ευχαριστεί και να ευγνωμονεί την Θεοτόκο και τον Χριστό για τις ευλογίες και τις θείες παρεμβάσεις τους στη ζωή του.

Πηγή: vatopedi.gr