Αγιορείτης μοναχός θετικός στον κορωνοϊό

2551

Βρέθηκε θετικός στον ιό ένας μοναχός της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους και μεταφέρθηκε στο . Δύο ύποπτα κρούσματα στο νοσοκομείο Πολυγύρου

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Χαλκιδική, καθώς βρέθηκε θετικός στον ιό ένας μοναχός της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, ο οποίος μεταφέρθηκε το τελευταίο 24ωρο στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του halkidikifocus, πρόκειται για έναν μεσήλικα, περίπου 60 ετών, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Αγγλία και επέστρεψε στην Αθωνική Πολιτεία πριν την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης εισόδου επισκεπτών στο Άγιο Όρος, στις 20 Μαρτίου.

Ο μοναχός παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα, ενώ μετά τα θετικά αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου για τον ιό SARS-CoV-2, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το χρονικό διάστημα που διέμεινε στη Μονή Ξενοφώντος, μετά την επιστροφή του από την Αγγλία, ήρθε σε επαφή με δύο μοναχούς, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα εντός της μονής.

Ύποπτο κρούσμα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikifocus, τις τελευταίες ώρες στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, νοσηλεύονται δύο άτομα με ύποπτα συμπτώματα.

Πρόκειται για ένα άτομο, από χωριό του Δήμου Ν. Προποντίδας, το οποίο φέρεται να είχε ταξιδέψει στην Καστοριά και ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου, καθώς και νεαρό άτομο που επέστρεψε πρόσφατα από τη Μ. Βρετανία.

voria.gr