Άγιο Όρος – Ι.Μ. Ιβήρων: Έκλεψαν τα τάματα από την εικόνα της Παναγίας Πορταΐτισσας

2778

Άγιο Όρος: Ελικόπτερα και μεγάλη δύναμη της αστυνομίας αυτή τη στιγμή επιχειρεί πάνω από χαράδρα σε κοντινή απόσταση από την Ιερά Μονή Ιβήρων για να εντοπίσουν τον δράστη που έκλεψε τα τάματα της Παναγίας της Πορταϊτισσας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία εντοπίστηκαν λίγο πριν το μεσημέρι τα κλαπέντα τάματα πεταμένα σε δασική περιοχή δίπλα από τη Μονή με τον δράστη μέχρι στιγμής να αποφεύγει τη σύλληψη.

Ελικόπτερο της Αστυνομίας έχει εντοπίσει τον δράστη σε χαράδρα κοντά στη Μονή ενώ έχουν ζητηθεί ενισχύσεις από αστυνομική δύναμη εκτός Αγίου Όρους, η οποία και κατέφθασε νωρίς το πρωί.

Αστυνομικές αρχές αναφέρουν στο Πρακτορείο Ορθοδοξία ότι φέρεται ο δράστης να είναι αλλοδαπός και ότι από την προηγούμενη νύχτα έμεινε κρυφά μέσα στο ναό για να μπορέσει ανενόχλητος να αποσπάσει τα τάματα που ήταν αφιερωμένα στην Εικόνα της Παναγίας.

Όταν νωρίς το πρωί ο «εκκλησιαστικός» δηλαδή ο Μοναχός που διακονεί στην Εκκλησία, μπήκε στο ναό για να ανάψει τα καντήλια και βρήκε την Εικόνα χωρίς τα αφιερώματα.

Αμέσως ειδοποίησε τους Πατέρες της Μονής και την αστυνομία, οπότε και άρχισε η καταδίωξη.

Μαρτυρίες από καταστήματα του Αγίου Όρους αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό αρκετά κρούσματα κλοπών έχουν σημειωθεί και μάλιστα έχει αναφερθεί στην αστυνομία ότι τις περισσότερες κλοπές τις κάνουν αλλοδαποί , οι οποίοι φτάνουν καραβιές στο Άγιο Όρος όπως δηλώνει στο Πρακτορείο μας ο κ Ηλίας Κατσικλής, ιδιοκτήτης καταστήματος στις Καρυές.

Αυτή τη στιγμή εξετάζονται τα στοιχεία που άφησε πίσω του ο δράστης και φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί.

orthodoxianewsagency.gr