Άγιο Όρος: Εξαφανίστηκαν δυο οικίσκοι αξίας 75000 ευρώ

243

: Μυστήριο αποτελεί στο Άγιο Όρος, ο τρόπος που δύο οικίσκοι αξίας 75.000 ευρώ, που βρίσκονταν 600 μέτρα από την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, φορτώθηκαν από αγνώστους και εξαφανίστηκαν.

Τη μυστηριώδη αρπαγή κατήγγειλε στις 11 του μηνός ο διορισμένος από το Πατριαρχείο ηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Γαβριήλ και η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με αστυνομικές «πηγές» του protothema.gr, η καταγγελία του εκπροσώπου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτη Γαβριήλ, στο Α.Τ. Αγίου Όρους στις Καρυές, όπου βρίσκεται και το κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου.

Όπως κατήγγειλε στη μήνυση που κατέθεσε κατά το χρονικό διάστημα 4.9.22 έως και 6.9.22, άγνωστοι αφαίρεσαν από περιοχή που βρίσκεται 600 μέτρα από την Ιερά Μονή Εσφιγμένου σύνθετη κατασκευή αποτελούμενη από δυο οικίσκους προκάτ, οι οποίοι περιείχαν αντικείμενα για εργασίες, ηλεκτρική γεννήτρια και οικιακό εξοπλισμό αξίας περίπου 75.000 ευρώ.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαπιστώσει πώς είχε γίνει η αρπαγή – καθώς επρόκειτο για βαριές κατασκευές και οι έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που κρύβονται πίσω από το ξήλωμα των οικίσκων συνεχίζονται.

Τι λέει ο ηγούμενος Γαβριήλ

Ο διορισμένος από το Πατριαρχείο, εκπρόσωπος της Ι.Μ. Εσφιγμένου αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, περιγράφει το σκηνικό.

«Οι δυο οικίσκοι βρίσκονταν σε έναν χώρο κοντά στην κατειλημμένη μονή μας και στον οποίο θα κάναμε εργασίες καθαριότητας και εργασίες για τη διάνοιξη του δρόμου τις οποίες όταν ξεκινήσαμε να τις κάνουμε ήρθαν οι καταληψίες και με βίαιο τρόπο προσπάθησαν να τις εμποδίσουν. Σε εκείνο τον χώρο είχαμε εγκαταστήσει προκατασκευασμένους οικίσκους όπου είχαμε μέσα αντικείμενα για τις εργασίες. Και πριν μερικές ημέρες πήγαν οι πατέρες να δουν και έλειπαν τα πάντα. Τα είχαν εξαφανίσει.

Μόνο οι κολώνες που ήταν κολλημένες στο τσιμέντο έμειναν. Έκλεψαν γεννήτριες, καλώδια, λάστιχα, τα πάνελ γύρω- γύρω που ντύνουν το κτήριο τα πάντα. Επειδή δεν είμαστε παρόντες για να δούμε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση, καταγγείλαμε το συμβάν στην Αστυνομία υποβάλλοντας μήνυση κατ’ αγνώστων. Δυστυχώς, όσο υπάρχει ανυπαρξία της ελληνικής πολιτείας και της ελληνικής Αστυνομίας στη φύλαξη και την προστασία χώρων του Αγίου Όρους, αυτοί που ζουν παράνομα, κάνουν τη δουλειά τους άνετα».

thes.gr