Το Θαύμα στο μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσης στην Κλεισούρα Αιτ/νιας

14712

: Ο Ιερομόναχος π. Ιερόθεος Σπανομήτσος που χρόνια ασχολήθηκε και με την μελέτη και καταγραφή Ιερών κειμένων καθώς με διάφορα γεγονότα που συνέβησαν,αναφέρει το θαύμα της Παναγίας Ελεούσης(1973) και συγκεκριμένα γράφει…

«…πριν από εικοσιπέντε χρόνια, γιορτή της Παναγίας, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας αείμνηστος Θεόκλητος, ανέβηκε στο Μοναστήρι με συνοδεία του Ηγουμένου και Ιερέων της Μητροπόλεως.

Σε όλη τη διαδρομή χαιρετούσε τους πιστούς λέγοντάς τους Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη και οι πιστοί ανταπέδιδαν τις ευχές, Αληθώς Ανέστη και Χρόνια Πολλά Σεβασμιώτατε. Οι ευχές ήταν συνεχόμενες.

Κάποια στιγμή «φεύγει» μία πέτρα από το μεγάλο βράχο που βρίσκεται έξω από την Εκκλησία και κατευθυνόταν στην αυλή που ήταν οι προσκυνητές. Για μια στιγμή είδαν όλοι τον βράχο-πέτρα να είναι σταματημένος στον αέρα, πάνω από τα κεφάλια των πιστών.

Τότε ο Δεσπότης φώναξε, αυτή τη στιγμή γίνεται ένα θαύμα. Μία πέτρα είναι πάνω από τα κεφάλια μας. Δεν θα αφήσει η Παναγιά μας να γίνει κακό. Τότε ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος και ο βράχος-πέτρα έγινε κομμάτια με τα οποία γέμισαν όλες οι σκάλες και η αυλή του Ναού.

Ο Μητροπολίτης φώναξε αν χτύπησε κανένας, όχι είπαν οι προσκυνητές και αμέσως τους λέει, η Παναγία μας έκανε το θαύμα της και δεν τραυματίστηκε κανένας.

Στη συνέχεια όλοι προσκύνησαν την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας και έπαιρναν από μία πετρούλα από τα θραύσματα για ενθύμιο του μεγάλου αυτού θαύματος».