Το συγκλονιστικό Θαύμα της Αγίας Βαρβάρας σε κοπέλα με παράλυτο χέρι

395

Η τελευταία Προσευχή της Αγίας Βαρβάρας και η ευλογία που δίνει στους χριστιανούς πριν την αποκεφαλίσει ο πατέρας της.

Με την ευκαιρία, δείτε την ιστορία του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη.

Mε αυτά τα λόγια άρχισε να προσεύχεται στον Κύριο η Αγία Βαρβάρα πριν την αποκεφαλίσει ο πατέρας της και η ευλογία που δίνει στους χριστιάνους….

«Αναρχε Θεε, Συ που δημιούργησες τον ουρανό,και θεμέλιωσες την γη επανω στα νερά. Συ εδωσες τον ήλιο να φωτίζει τον κόσμο ολο και τα σύννεφα να βρέχουν. Συ χαριζεις άφθονα τα αγαθα σου επι δικαίους και αδίκους.Συ ευεργετείς καλούς και κακούς,σαν ανεξίκακος και Πανάγαθος.

Ακουσε τωρα πλουσιόδωρε Βασιλεύ,την δούλη σου που σε παρακαλεί και οποιος μνημονεύει το το μαρτύριο μου,προς δόξα του Αγίου Σου ονόματος,αξιωσε τον να μην το αγγιξει ποτε την οικογένειαν του ασθενεια κολλητική,ουτε το σπιτικό του αρρώστεια θανατηφόρα…”

Κι ενω η Αγια Βαρβάρα ελεγε την προσευχή αυτη άκουσε μια απόκοσμη γαλήνια,ουράνια φωνή να προσκαλή κι αυτην και την μαρτυς Ιουλιανή στην δοξα του ουρανου,και να της υπόσχεται συγχρόνως οτι θα γινοταν πραγματικότης εκείνο που ζήτησε στην προσευχή της. Αμήν.»

Θαύμα Αγίας Βαρβάρας

Δεν έλειψαν ποτέ τα ζωντανά σύγχρονα θαύματα των Αγίων και μαρτύρων της Εκκλησίας μας. Το θαύμα Αγίας Βαρβάρας έγινε γνωστό παντού…

Ένα Θαύμα της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος σε παράλυτη κοπέλα. Η νεαρή Σοφία Βέλλα έπασχε από μία σοβαρή αρρώστια. Το δεξί της χέρι ήταν παράλυτο. Οι γιατροί στους οποίους την πήγανε οι γονείς της, σήκωσαν ψηλά τα χέρια. Δεν μπορούσαν να την θεραπεύσουν. – «Αύριο πρωί – πρωί να σηκωθείς και να παίξεις πιάνο!»

Στις 14 Φεβρουαρίου του 1899 όμως και ενώ η νύχτα είχε πέσει βαθειά στην Αθήνα, η νεαρή κοπέλα είδε στον ύπνο της μία ωραία παρθένα να μπαίνει στο δωμάτιο της και να λέγει:

– «Μα πώς να παίξω; Δεν βλέπεις το χέρι μου, που είναι παράλυτο»; Είπε αυτή στο όνειρό της.

– «Είμαι η Αγία Βαρβάρα!» Είπε τότε η ωραία νέα και εξαφανίστηκε. Το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου, σηκώθηκε η Σοφία χαρούμενη. Το χέρι της δεν ήταν πλέον ξερό και ακίνητο. Είχε μέσα του ρυθμό και ζεστασιά. Έτρεξε τότε αμέσως η νέα και άρχισε να παίζει πιάνο.

Άκουσαν οι γονείς της το επιδέξιο παίξιμο του πιάνου και πήγαν στο διπλανό δωμάτιο να δουν. Και ώ του θαύματος! Είδαν, ότι ή κόρη τους ήταν τελείως καλά. Το θαύμα Αγίας έγινε γνωστό παντού.

Οι γονείς της από ευγνωμοσύνη προς την Αγία κατασκεύασαν χρυσό χέρι και το τοποθέτησαν κοντά στη θαυματουργό εικόνα της. Έτσι το όνομα της οικογένειας Βέλλα, συνδέθηκε με την Θαυματουργή εικόνα.