Κύπρος – Θαύμα: Είδε μπροστά του τους Αγίους – «Δεν σε αφήνουμε να φύγεις»

629

To που έζησε με τον Άγιο Εφραίμ και τον Άγιο Λουκά εξιστόρησε στο 24News ο Κώστας από τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει, ο Άγιος Εφραίμ και ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός τον έσωσαν από σίγουρο θάνατο.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2022 όταν ανακάλυψε ένα πρόβλημα που είχε στην καρδιά, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί για επέμβαση στην Αγγλία. Όταν επέστρεψε Κύπρο, χρειάστηκε να μπει εσπευσμένα στο νοσοκομείο και λίγες μέρες αργότερα μπήκε σε καταστολή, με τους γιατρούς να ενημερώνουν τη σύζυγό του ότι η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη.

Οι πιθανότητες που του έδωσαν μάλιστα ήταν μισό τις εκατό να βγάλει το Σαββατοκύριακο και 1% να προλάβει να μεταφερθεί με air ambulance στην Αγγλία.

O Kώστας, μεταφέρθηκε τελικά στην Αγγλία και ενώ βρισκόταν σε καταστολή, είδε τους δύο Αγίους να εμφανίζονται μπροστά του.

Διαβάστε τα όσα έζησε:

“Τον Ιανουάριο του 2022 ανακαλύψαμε ένα πρόβλημα με την καρδιά μου. Από τότε μέχρι και τον Ιούνιο ήμουνα μπες βγες στα νοσοκομεία για εξετάσεις.

Τον Ιούνιο, οι γιατροί στην Κύπρο μου συνέστησαν όπως μεταβώ στην Αγγλία για επέμβαση και συγκεκριμένα για καυτηριασμό των αρτηριών της καρδιάς. Έτσι και έγινε.

Το χειρουργείο το ανέλαβε ο Κύπριος γιατρός Βίας Μαρκίδης στο Royal Brompton Hospital στο Λονδίνο.

Μετά από 10 ημέρες επέστρεψα στην Κύπρο αλλά για κάποιο λόγο φούσκωνα.

15 Ιουνιου πήγα εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί με ενημέρωσαν ότι υπάρχει υγρό στην καρδια.

18 Ιουνίου το απόγευμα ημέρα Σάββατο, οι γιατροί ενημέρωσαν την γυναίκα μου ότι μπήκα σε καταστολή μιας και η κατάσταση της υγείας μου δεν ήταν καθόλου καλή. Το βράδυ της ίδιας μέρας την ενημέρωσαν πως η κατάσταση μου είναι μη αναστρέψιμη και ότι είναι πολύ δύσκολο να βγει το βράδυ. Σημειώστε ότι η γυναίκα μου με ένα παιδί στο σπίτι 5 χρονών και εγώ σε καταστολή να μην μπορώ να κάνω τίποτα. Οι πιθανότητες που έδωσαν μάλιστα ήταν μισό τις εκατό να βγάλω το Σαββατοκύριακο και 1% να προλάβω να μεταφερθω με air ambulance στην Αγγλία για να δούνε έστω τι συμβαίνει.

Επικοινώνησαν με 3 αερογραμμές αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής μου καμία δεν αναλάμβανε την ευθύνη μεταφοράς μου μέχρι που βρέθηκε μια εταιρεία στις 19 Ιουνίου για να με μεταφέρει. Ενδιάμεσα να πούμε ότι έπαθα 2 ανακοπες στην Κύπρο και 2 στην Αγγλία όπου οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κατάφεραν σε όλες τις περιπτώσεις να με επαναφέρουν. Εγώ φυσικά και πάλι δεν καταλάβαινα κάτι αφού ήμουνα σε καταστολή.
Ο γιατρός ενημέρωσε τον γαμπρό μου που βρισκόταν δίπλα μου ότι την επόμενη μέρα, Δευτέρα 20 Ιουνίου δηλαδή, μπορει να με βάλει χειρουργείο αλλά οι πιθανότητες μας ήταν απειροελάχιστες.

Ενώ ήμουν σε καταστολή τυλιγμένος σε κρεβάτι χειροπόδαρα και δεμένος, το κεφάλι μου κοιτούσε προς τα κάτω, εμφανίζονται μπροστά μου 2 Αγιοι και μου λένε με χαμόγελο “Μην φοβάσαι δεν σε αφήνουμε να φύγεις”.

Ο ένας κατάλαβα αμέσως ότι ήταν ο Άγιος Εφραίμ (από το ύψος και την φλόγα στα Χέρια του). Τον δεύτερο δεν μπορούσα να τον διακρίνω .

Τελειώνοντας το χειρουργείο το οποίο για κάποιο λόγο πήγε ανέλπιστα καλά, ευχαρίστησα τον γιατρό μου. Η απάντηση του ηταν “Κώστα είχες μαζί σου τον Θεό και τους Αγίους”. Τότε του μίλησα και του είπα όλα όσα είδα την ώρα του χειρουργείου για να μου πει “Ήμουν σίγουρος πως είχες μαζί σου Άγιο”. Φεύγοντας από το νοσοκομείο, βλέποντας με οι νοσοκόμες να περπατάω, άρχισαν να δακρύζουν. Αναρωτήθηκα γιατί..Την απάντηση την πήρα από τον κουμπάρο μου “Ήσουν κουμπάρε πεθαμένος και αναστήθηκες”.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο μίλησα με την γυναίκα μου η οποία έχει ιδιαίτερη αγάπη και πίστη στον Άγιο Εφραιμ και της είπα όλα όσα έζησα. Δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος ήταν ομως ο δεύτερος Άγιος προστάτης μου. Το μόνο που θυμόμουν χαρακτηριστικά ηταν τα γυαλακια του.

Την επόμενη ημέρα κτυπαει το τηλέφωνό μου από ένα αγαπημένο συνάδελφο ο οποίος μου ζήτησε να πάω να ανάψω ένα κεράκι στο εκκλησάκι του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Απολλώνιο Νοσοκομείο στην Λευκωσία. Ένιωσα ότι έπρεπε να πάω και ζήτησα της γυναίκας μου να πάμε μαζί. Μπαίνοντας μέσα και αντικρίζοντας την εικόνα του Αγίου Λουκά του Ιατρού λύγισα και ξέσπασα σε κλάματα συγκίνησης.Κατάλαβα αμέσως ποιος ήταν τελικά ο δεύτερος Άγιος προστάτης μου μαζί με τον Άγιο Εφραιμ. Ποιοι ήταν οι Άγιοι που έκαναν ακόμη και τον ίδιο το γιατρό να μου πει ότι είχα τον Θεό και Αγίους μαζί μου και ποιοι ήταν οι Άγιοι που έκαναν τις νοσοκόμες να δακρύζουν από συγκίνηση βλέποντας εμένα να περπατάω και να φεύγω από το νοσοκομείο της Αγγλίας.

Βλέποντας το προσκύνημα που έρχεται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερα αυτών των 2 Αγίων, θεώρησα σωστό πως πρέπει και οφείλω φυσικά να μοιραστώ με όλους εσάς το θαύμα αυτών των μεγάλων Αγίων που φρόντισαν να βρίσκομαι αυτή τη στιγμή υγιέστατος δίπλα στην γυναίκα μου και το παιδάκι μας.

Δοξάζω το όνομα τους. Τους Άγιους προστάτες μου.. Τον Άγιο Εφραίμ και τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό.

Κώστας από Λευκωσία
(Αστυνομικός)

Από τις 29 Σεπτεμβρίου με 3 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερα θα τεθούν για προσκύνημα για πρώτη φορά στην Κύπρο τα Ιερά λείψανα των Αγίων Εφραίμ, Λουκά του Ιατρού από την Κριμαία, Αγίου Ραφαήλ εκ Μυτιλήνης, Οσίου Παταπίου προστάτη των καρκινοπαθών από το Λουτράκι και Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.

Στον Ναό θα βρίσκεται φυσικά και ο Ιερός θαυματουργός Σταυρός με τον οποίο θα μπορούν να ευλογηθούν και να σταυρωθουν όλοι όσοι το έχουν πραγματική ανάγκη από τους Πατέρες της Εκκλησίας, 6:30 το πρωί με 21:00 το βράδυ. Ένα ευλογημένο προσκύνημα για όλη την Κύπρο με τις ευλογίες του Πανιερωτατου Μητροπολίτη Ορεινής και Ταμασού κυρίου κυρίου Ησαΐα.

24sports.com.cy