Η επέμβαση της Παναγίας Βασίλισσας σε εξέταση εμβρύου για το σύνδρομο Down

4307

Μερικές φορές όταν όλα γύρω μας κινούνται αρνητικά, είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι θα έχει αίσιο τέλος.

Εκεί πραγματικά χρειάζεται μεγάλη πίστη και εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού κατά τον λόγο » Εί δύνασαι πιστεύσαι, πάντα δυνατα τώ πιστεύοντι».

Ο Γιώργος και η Αναστασία επισκέπτονται συχνά τον Ναό, λόγω τις ιδιαίτερης ευλάβειας και αγάπης στην Παναγία Βασίλισσα. Όταν μαθαίνουν ότι η Αναστασία κυοφορεί το 2ο παιδάκι τους, χαρούμενοι ζήτησαν την βοήθεια της Παναγίας να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος.

Η Αναστασία είχε στην καρδιά της την βεβαιότητα από την «Μάνα Παναγιά» ότι όλα θα πάνε καλά. Όμως ο πονηρός, ο οποίος δεν θέλει οι άνθρωποι να καταφεύγουν στον Θεό και στην Παναγία Μητέρα του, έφερε ένα πειρασμό μεγάλο.

Όταν επισκέφθηκαν τον Γυναικολόγο για τις συνηθισμένες εξετάσεις , ο γιατρός παρατήρησε μια μεγάλη σκιά στην καρδιά του μωρού. Με ανήσυχο βλέμμα το έψαξε περισσότερο και με βεβαιότητα ανακοίνωσε τους γονείς ότι το παιδί θα γεννηθεί με το σύνδρομο Ντάουν.

Η Αναστασία δεν το πίστεψε καθόλου, καθότι γνώριζε ότι η Παναγία θα βοηθήσει να είναι όλα καλά. Ο Γιώργος ανήσυχος περισσότερο με την πορεία της κυήσεως έδειχνε να βομβαρδίζεται από πολλούς λογισμούς. Η Καλή σύζυγος και πιστή μητέρα, αμέσως κατάλαβε τι σκεπτόταν.

– Μην ανησυχείς, να ξέρεις ότι όλα θα πάνε καλά.

– Πως το ξέρεις! αφού ο γιατρός είπε ότι…

– Δεν ξέρω αλλά έχω την βεβαιότητα ότι θα πάνε όλα καλά με την βοήθεια της Παναγίας. Θα το δείς κι εσύ και δεν θα το πιστεύεις.

Έτσι ξεκίνησε ο αγώνας και κάθε Κυριακή έρχονταν να προσκυνήσουν την Παναγία Βασίλισσα και να την παρακαλέσουν να βοηθήσει να μην υπάρχει τίποτα.

Όταν πήγαν να κάνουν την εξέταση Β΄ Επιπέδου, ο γιατρός είπε ότι αυτή η σκιά υποχώρησε αλλά εφόσον υπάρχει είναι δείγμα ότι είναι σίγουρο για την γέννηση του παιδιού με σύνδρομο Ντάουν.

Η Αναστασία ποτέ δεν το πίστεψε αυτό που άκουγε και ήρεμη, σταύρωνε την κοιλιά της με το λαδάκι της Παναγίας. Όσο οι μήνες περνούσαν, οι επισκέψεις στον Γυναικολόγο ήταν ποιο συχνές και πάντα πρώτο ήταν το ερώτημα από τον Γιώργο: – Γιατρέ η σκιά υπάρχει;

Και ο Γιατρός έλεγε ότι φαίνεται όλο και μικρότερη μικρότερη μέχρι που εξαφανίστηκε τελείως. Ακόμα και στον τελευταίο μήνα που οι επισκέψεις ήταν συχνότερες, Ο Γιώργος εξακολουθούσε να ρωτά: – Γιατρέ η σκιά υπάρχει; Μόνο που ο γιατρός τον τελευταίο μήνα άλλαξε την απάντησή του: – Δεν υπάρχει η σκιά…αλλά αφού το είδαμε να είστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό…

Αμέσως οι γονείς κοιτάχτηκαν στα μάτια και δεν το πίστευαν. Στην επιστροφή ο Γιώργος ένιωθε φως και χαρά στην μαυρισμένη του καρδιά. Η πίστη και η βεβαιότητα ήταν πλέον δεδομένη, άσχετα με το τι έλεγε ο Γιατρός.

Την Κυριακή κοινώνησαν και την Δευτέρα μπήκε στο Νοσοκομείο να γεννήσει. Η Παναγία Βασίλισσα τις έκανε ένα δώρο! Τις χάρισε ένα υγιέστατο κοριτσάκι και μας διηγήθηκε όλην την Σταυροαναστάσιμη Χαρά όταν πήγαμε να τις διαβάσουμε ευχή «εις τεκνογονία».