Φτιάξτε αλάδωτη καρυδόπιτα

311

Μία από τις πιο νόστιμες και απόλυτα νηστίσιμες γλυκές συνταγές.

Υλικά:

  • ¾ φλιτζανιού ταχίνι
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • 1 ½ φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα
  • 1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
  • 2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 250 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Με το μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει. Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και την περιχύνουμε με την κουβερτούρα, την οποία την έχουμε λιώσει σε μπαιν-μαρί.

Καλή επιτυχία!!!