10 φθινοπωρινές γεύσεις που μπορούν να αναβαθμίσουν τη μαγειρική μας

45

Φθινόπωρο: Βρισκόμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου και σιγά-σιγά το σκηνικό γίνεται όλο και πιο φθινοπωρινό.

Τα χρώματα στη φύση αλλάζουν, η θερμοκρασία κατεβαίνει και τα φαγητά μας αλλάζουν και αυτά. Η εποχή μας δίνει διαφορετικά υλικά από εκείνα του καλοκαιριού και έτσι συγκεντρώσαμε δέκα από τις πιο χαρακτηριστικές γευστικές προτάσεις του φθινοπώρου.

1. Μήλο
Είναι ο πρωταγωνιστής της εποχής, καθώς μπορεί να μπει σε πάρα πολλές συνταγές από το Apple Martini μέχρι και σε αλμυρά πιάτα. Η νόστιμη γεύση των μήλων ταιριάζει και σε γέμιση κοτόπουλου ή σε τάκο χοιρινό.

2. Κανέλα
Ένα από τα πιο αγαπητά μπαχαρικά της εποχής. Η κανέλα συνδυάζεται αρμονικά με το μήλο ή τη ζάχαρη. Το μήλο και η κανέλα είναι ο καλύτερος φθινοπωρινός συνδυασμός για γλυκές λιχουδιές. Ωστόσο, η κανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρέπες, ρόφήματα, αλλά και γιατί όχι να φτιάξετε και cinnamon rolls.

3. Αλατισμένη Καραμέλα
New entry σχετικά με πλούσια γεύση που τονίζεται από το θαλασσινό αλάτι. Μπορείτε να φτιάξετε μια απλή σάλτσα με αλατισμένη καραμέλα για να γαρνίρετε οποιοδήποτε πιάτο. Μία ιδιαίτερη γεύση που αξίζει να τη γνωρίσετε.

4. Σιρόπι σφένδαμου
Εάν είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τα pancakes, ξανασκεφτείτε το γιατί το σιρόπι σφένδαμου δεν είναι μόνο ωραίο για πρωινό. Η γλυκιά γεύση σφένδαμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά, όπως μπισκότα σφενδάμου, αλλά είναι εξίσου νόστιμο και σε αλμυρά φαγητά όπως σε φτερούγες κοτόπουλου.

5. Chai
Πιείτε chai για να σας κρατήσει ζεστούς όλο το φθινόπωρο. Ο κλασικός τρόπος για να το απολαύσετε είναι ως ρόφημα, όμως μπορείτε να φτιάξετε επίσης chai banana bread, cheesecake chai και chai apple pie.

6. Φασκόμηλο
Το γήινο άρωμα του φασκόμηλου το καθιστά εξαιρετικό βότανο για φθινοπωρινή μαγειρική. Προσθέστε αυτή τη γεύση στο χοιρινό, καθώς και σε σάλτσες για ζυμαρικά.

7. Αχλάδι
Τα αχλάδια είναι από τα πιο κοινά φρούτα του φθινοπώρου και μπαίνουν σε γλυκές συνταγές. Χρησιμοποιήστε αχλάδια για να τα φτιάξετε ποσέ ή σε τάρτες.

8. Καστανό βούτυρο
Το καστανό βούτυρο είναι το κλασικό βούτυρο που μαγειρεύεται αρκετή ώρα. Το καστανό βούτυρο μπορεί να προσθέσει πλούσια, έντονη γεύση σε επιδόρπια, όπως μπισκότα και γλάσο, καθώς και σε αλμυρά πιάτα, όπως ψάρια και λαχανικά.

9. Τζίντζερ
Το τζίντζερ συνήθως συνδέεται με τα γνωστά μπισκότα τζίντζερ. Βάλτε το τζίντζερ για να εμπλουτίσετε τη γεύση στα cupcakes, στις σούπες ακόμα και στο χοιρινό κρέας.

10. Bourbon
Απολαύστε το bourbon σε ένα hot toddy και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας ποτό. Προσθέστε το σε γλυκά με σοκολάτα και σε συνταγές με κρέας.

olivemagazine.gr